Yurtkentte Yaşam Duyurusu 20.09.2015
DUYURU
(Yurtkent’te Yaşam)
20.09.2015
(Yurtkent’te Yaşam)
20.09.2015
Sayın Yurtkent Sakinleri,
Bizler sitemize en önce taşınarak oturmaya başlayan Yurtkent Sitesinin öncüleriyiz. Bundan 4-5 sene önce 1-2 aileyle başlayan bu yolculukta bugün için 50 civarında oturan aile olması bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı olmaktadır. Arzumuz daha çok üyemizin Yurtkent’e gelerek sitemizin bir an önce yoğunlukla oturulan bir site hüviyetine kavuşmasıdır.
Doğal olarak Yurtkent’te nüfus arttıkça küçük bazı sorunlarla karşılaşmamız da kaçınılmaz olmaktadır. Elbirliği ile bu küçük sorunları aşabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kısaca bazı konuları aşağıda bilgilerinize ve dikkatlerinize sunmak isteriz.
1. SU KONUSU
Bildiğiniz gibi geçen seneye kadar Yurtkent’te su, toplamı 2.5 – 3 lt/sn kapasiteli 3 adet su kuyusundan sağlanmaktaydı. Geçen sene açtırmış olduğumuz kuyudan 15 lt/sn civarında su elde ettik. Bu su 2015 yazında şu ana kadar ciddi bir su sıkıntısı çekmemizi engelledi. Ancak Ağustos ayında su kaynaklarındaki azalma nedeniyle tekrar 4 pompamızın tamamını devreye sokarak sizlerin su sıkıntısını hissetmenizi engelleyebildik.
Sonuç olarak şimdilik önemli bir su sıkıntısı olmamakla beraber yine de suyu tasarruflu kullanmamız bizlerin menfaatine olacaktır. Ayrıca oturduğunuz çevrede veya site içerisinde gezdiğiniz bölgelerde su kaçağı sesi veya su birikintisi görmeniz durumunda bunu yönetimi bildirirseniz mutlu oluruz.
2. ÇÖP KONUSU
Yine bildiğiniz üzere Sitemizde oturumun artması ile çöp toplama sorumluluğunu görüşmelerimiz neticesinde Etimesgut Belediyesine devrettik. Bununla birlikte çöplerin toplanmasında meydana gelen aksaklıkları giderebilmek için belediye ile sürekli temas halindeyiz.
Özellikle içinde bulunduğumuz yaz aylarında Ankara da oturan üyelerimizin evlerine sık gelişleri, kalanların sayısının artmış olması çöp birikimini artırmaktadır.
Daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yaşamak için çöp konusunda bazı hususlara riayet etmemizin hepimizin menfaatine olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede;
a. Özellikle yiyecek atıklarımızı mutlaka naylon torbaya koyarak ağzını sıkıca bağlayıp çöp konteynerinin içerisine bırakalım ve konteyner kapaklarını sürekli olarak kapalı bulunduralım Zira bölgedeki kedi ve köpekler yiyecek bulunan torbaları hemen parçalayarak yaşadığımız ortamda hiç de uygun olmayan görüntülere ve sineklerin artmasına sebep olmaktadırlar.
b. Geri dönüşüm olabilecek; kağıt, metal, cam, plastik gibi atıkları da ayrıca torbaya koyarak çöp konteynerinin içine bırakabiliriz. Zira Etimesgut Belediyesi sisteminde geri dönüşüm çöpleri daha sonra ayıklanmaktadır.
c. Çöp konteynerine sığmayan ancak hiçbir kirletici özelliği olmayan büyük kutu, ev eşyası v.b. atıkları rüzgarda dağılmasını engelleyecek tedbiri aldıktan sonra çöp konteynerinin arkasında kaldırıma bırakabiliriz.
d. 70’in üzerinde üyemizin çimeni yapılı durumda ve yazın düzenli olarak biçilmektedir. Biçilen çimenler mutlaka torbalanmalı ve ağzı sıkıca bağlanarak çöp konteynerinin içerisine atılmadan arkasına kaldırımın üzerine bırakılmalıdır. Artık biçilen çimenleri doğal malzeme düşüncesiyle yan bahçelere veya boş alanlara dökmemeliyiz.
e. Tadilat gibi nedenlerle veya inşaat nedeniyle çıkan atıklardan molozlar mutlaka torbalanmalı diğer inşaat atıklarıyla beraber yine rüzgarda dağılmayacak şekilde çöp konteynerinin arkasına kaldırıma bırakılmalıdır.
f. Etimesgut Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucunda çöp aracı şimdilik Çarşamba ve Pazar günleri gelmektedir. Konteynerlere konmayan atıkları ise bizim belediye ile görüşmemize göre belli aralıklarla göndermektedirler. Özellikle konteynerlere konulan atıklarda en geç Salı ve cumartesi günü çöplerimizi atarsak ertesi günde çöpler alınmış olur ve konteynerler çok sık dolmaz.
3. İNŞAAT KONUSU
Üyelerimizin evlerini yaptırarak Yurtkent’e gelmeleri en çok burada oturan bizleri mutlu eder.Ancak evlerde üyelerimizin yaptığı inşaatların uzun sürmesi, ustaların özensiz ve dağınık çalışmaları, çevreye verilen rahatsızlıklar ise şehrin gürültü ve pisliğinden kaçarak burada sakin bir şekilde yaşamak arzusunda olan sakinlerimizin buradaki yaşamlarına olumsuz etki etmemeli diye düşünüyoruz. Bu nedenle;
a. İnşaat yaptıracak üyelerimizin öncelikle yönetimle görüşerek bilgi alış verişinde bulunmaları,
b. İnşaat süresini mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışmaları,
c. Kum, çimento, tuğla v.s. gibi inşaat malzemelerini mümkün olduğunca yollara ve kaldırımlara yaymak yerine bahçelerine koymaları,
d. Evin önündeki yolları trafiğe açık tutmaları,
e. Araç ve yaya trafiğini tehlikeye düşürecek, gece görülemeyecek malzemeleri yollara koymamaları,
f. Yollarda karılan harçları donmadan temizlemeleri
g. Hafta içerisinde gürültülü çalışmaların saat 08:30 – 19:00saatleri arasında, cumartesi ve Pazar günlerinde ise 10:00 – 18:00 saatleri arasında yapılmasını, bu saatlerin dışında kesinlikle gürültülü bir işlem yapılmamasını
Önemle dikkatlerinize sunarız.
4. KÖPEK KONUSU
Değerli Yurtkent sakinleri günümüzde hayvan severlik çok önemli bir olgudur. Özellikle köpeklerin, kedilerin, kuşların hatta yaban hayatında yaşayan bir çok canlının bölgemizi bizimle paylaşması övünebileceğimiz bir durum olarak görülebilir.
Bununla birlikte bu hayvanlardan bazıları gerek insan sağlığı gerekse görüntü ve davranışları bazılarımız tarafından tehdit olarak algılanabilir.
Sitemizde yaşayan sokak köpeklerinin tamamı bizler tarafından bilinmektedir. Bu köpeklerin tamamı da yine bizim bildiğimiz aileler tarafından beslenmektedirler.
Bu köpeklerin Belediyeye bildirilerek aldırılması durumunda bu defa başka bilmediğimiz, tanımadığımız köpeklerin süratle bölgemize girmeleri kaçınılmazdır.
Bütün bunlara rağmen, Evlerinin içine alınmadan sokaklarda serbestçe dolaşan köpeklerin beslenmesinde bazı kuralların takip edilmesi hepimizin yararına olacaktır; Bu konuda;
a. Sokakta köpek besleyen aileler bu köpeklerin sorumluluğunu alıyorlar demektir.
b. Aileler sokakta beslemeye devam etmek istediği köpeklerin tüm aşılarını düzenli olarak yaptırmalıdır.
c. Sokak köpeklerine yemek torba içerisinde veya yere dökerek değil uygun ve sağlam bir kapta dışarı taşmayacak şekilde verilmelidir.
d. Ailelerin sokakta baktıkları köpekler mutlaka kendi imkanları veya belediye tarafından kısırlaştırılmış olmalıdır. Mevcut köpekler zaten kısırlaştırılmıştır. Ancak başka köpek olursa bunlar besleyen aileler tarafından kısırlaştırılmalıdır.
5. ÇEVREMİZİN GELİŞTİRİLMESİ
Değerli Sakinler, Yurtkent bizlerin yaşam alanı dolayısıyla burası bizlerin evi, sokağı, mahallesi. Eminiz ki hepimizin evlerimize gösterdiğimiz özeni yakın çevremize de göstermek hem bizlere huzur verecek hem de nezih ve güzel bir ortamda yaşamamızı sağlayacaktır. Bu nedenle;
a. Oturduğumuz evin yan tarafındaki evler eğer boşsa bu evlerin bahçelerinin temiz bulundurulması, yanlışlıkla atılmış veya çevreden uçarak gelmiş torba, kutu, şişe veya pet malzemeler gibi atıkları bizler toplayabiliriz.
b. Gerek hemen yan bahçemizdeki gerekse evimizin önünde kaldırımdaki ağaçlara da yazın hiç olmazsa 10 günde bir defa su verebiliriz.
Sayın Yurtkent Sakinleri,
Bizler Yönetim olarak Sitemizin geliştirilmesi, kooperatifimizin sonlandırılarak tamamen site yönetimine geçilebilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı sonuna kadar gösteriyoruz.
Bu çalışmalardaki en büyük desteği de sizlerden görüyor ve bunu bekliyoruz.
Kooperatifimizle ilgili olan gerek mali gerek idari gerekse hukuki olan aklınıza gelebilecek her türlü konuda bizleri arayarak, haber vererek yönetim binamıza gelebilir ve her türlü bilgiyi alabilir, fikirlerinizi söyleyebilir, önerilerde bulunabilirsiniz. Bundan büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isteriz.
Sonuç olarak;
Şehrin gürültüsünden, karmaşasından ve betonundan uzakta doğayla mümkün olduğunca iç içe Yurtkent’te bizler büyük bir aileyiz.
Hepimizin amacı Sitemizin daha yeşil daha temiz, daha sakin, daha nezih bir ortam içerisinde komşularımızla iyi ilişkiler içerisinde imrenilen bir site olmasıdır.
Eminiz ki bu amaca ve hedefe ulaşmak için tüm sakinlerimiz ve üyelerimizin ellerinden gelenin azamisini yapacaklarına yürekten inanıyoruz.
Hepinize Yurtkent’te sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz.
Saygılarımızla
YÖNETİM
Yararlı Telefonlar
Yönetim Ofis Personeli Hasan Hüseyin Yıldız : 0533 501 74 30
Güvenlik TOKİ tarafı : 0549 360 25 43
Güvenlik Köy tarafı : 0549 360 25 44
