loading

S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi
1 Temmuz 2014
 
Sayın Üyelerimiz,     
                                                                  
     Kooperatifimizin Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı gerekli çoğunluğun katılımı ile DSİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu- Yücetepe / ANKARA adresinde 1 Haziran 2014 tarihinde, saat 11:00’de yapılmış olup, Kooperatifimizin geleceğine ve karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin hususlar görüşülmüş ve önemli kararlar alınmıştır.
 
     Toplantıya geniş katılım sağlayarak, olumlu, sağduyulu, yapıcı ve yararlı öneri ve düşüncelerle kooperatifimizin geleceğine yönelik kararların alınmasına katkıda bulunan tüm üyelerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Toplantı Gündemi, Toplantıda alınan kararlar ve Genel Kurul Tutanağı özetle aşağıda açıklanmıştır.
 
Gündem:
     Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması.
     Divan teşekkülü ve divan heyetine genel kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisinin verilmesi;
     2013 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider Tablosu ile Denetim Kurulu  raporunun okunması ve görüşülmesi;
     Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları ile 2013 Hesap yılı bilanço ve gelir gider hesaplarının ayrı ayrı ibrası;
     Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimi;
     2014 Yılı Tahmini bütçesi ile yapılacak faaliyetlerin görüşülmesi ve 2014 yılı aylık aidat bedelinin belirlenmesi;
     Öngün A.Ş. ile ilgili hukuki konuların görüşülmesi.
     Yönetim Kurulu önergelerinin görüşülmesi.
     Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerle ilgili önergelerin görüşülmesi;
     Dilekler ve Kapanış.
 
Gündemin ilk 4 maddesi ile ilgili olarak;
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra verilen bir önerge ile üyelerimiz arasından, Sn Ahmet Tolungüç, Sn. Engin Atay ve Sn. Emin Varol Genel Kurulun oybirliği ile seçilerek Divan Heyeti oluşturuldu. Gündem okundu ve gündem oybirliği ile kabul edilerek diğer maddelere geçildi.
 
     Yönetim ve Denetim Kurulu Faaliyet Raporları ile 2013 yılı hesap dönemine ilişkin Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları ayrı ayrı okunarak, gelir gider tabloları ve bilanço hakkında Yönetim Kurulu üyeleri tarafından açıklamalarda bulunuldu ve üyelerin sormuş olduklara sorular Yönetim Kurulu üyeleri tarafından cevaplandırıldı.
 
     Bu bölümde Öngün Firması ile Kooperatifimiz arasında 12 yıldır devam eden itilaflar ve mahkeme süreçleri ayrıntılı olarak tartışıldı. Söz konusu davalar Yönetim Kurulu tarafından Hukuk Müşavirlerimiz vasıtasıyla yakından takip edilmekte ve aylık raporlar alınmaktadır. Kesinlikle haklı olduğumuzu düşündüğümüz ve ilgili mevzuatla bu haklılığımızı desteklediğimiz söz konusu davalarda uzun sürelerdir lehimize çıkan mahkeme kararları müteakiben bilirkişilerin eksik incelemesi ve bizim kanaatimize göre tarafsız olmayan görüşleri ile kısmen de olsa bazı davalarda maalesef aleyhimize çıkma noktasına gelmiştir. Buna rağmen her safhada davalarımızın lehte sonuçlanması için elden gelen tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bu davalarda maddi olarak kooperatifimizin aleyhine çıkacak bir kararın Yargıtay tarafından onaylanması ve kesinleşmesi durumunda ortaya çıkabilecek duruma göre yeni bir değerlendirme yapmak zarureti ortaya çıkabilecektir.
 
     Davaların 13 yıllık  safahatını içeren ayrıntılı rapor ektedir.
 
     Üyelerimizden Sn. Faruk Bildirici, Genel Kurul öncesi bazı üyelere göndermiş olduğu e-mail ile ilgili açıklamalarda bulunarak neticede kooperatifin menfaatleri için önerilerde bulunduğunu, elektrik, su sorunlarının çözülmesi gerektiğini, Öngün Firması ile ilgili davaların çok önemli olduğunu, yönetimin iskanla özdeşleşmiş olan misyonunu başarıyla tamamlandığı, onun için bu yönetime teşekkür edilmesi gerektiğini, kooperatifin yeni bir heyecanla devam etmesi gerektiğini belirtmiştir.
 
     Daha sonra Genel Kurulda bütçe oluşturulması, üye borçlarının toplanması ve bilanço konularında çeşitli görüşmeler yapıldı.
 
     2013 yılı faaliyetlerine yönelik olan Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu Raporları ile Bilanço, Gelir ve Gider tabloları ve Hesap Cetveli ayrı ayrı Genel Kurul’un onayına sunuldu. Tümü oybirliği ile ibra edildi.

Gündemin 5. Maddesinde;
     Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimlerine geçildi. Verilen bir önerge ile denetim kurulunun üç kişiye çıkarılması önergesi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.
 
Bu doğrultuda verilen önerge ile,
- Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine bir yıl süre ile:
          Necmettin Şimşek
          Fikret Tolungüç
          Emin Engin Atay
          Barbaros Muratoğlu
          Ceyhan Kardeş
- Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine bir yıl süre ile:
          Doğan Akyaz
          Osman Köse
          Sinan Arslan
 
Oybirliği ile seçildiler.
 
Gündemin 6. Maddesinde
     Yönetim kurulu tarafından yapılması planlanan faaliyetler konusunda bilgi verildi.
     Önümüzdeki bir yıl içerisinde bütçe durumuna uygun olarak yapılması planlanan faaliyetlerin şunlar olduğu yönetim kurulunca açıklandı.
 
BİR YILLIK TASLAK FAALİYET HEDEFLERİ
 
1. Öncelikle her türlü harcama kaleminde tasarruf sağlanması.
2. ASKİ su bağlantısının yaptırılması.
3. İkinci su hattının faal hale getirilmeye çalışılması.
4. Yeni kuyu açma işleminin araştırılması.
5. Çevre Bakımı:
                - Yol ve kaldırımların temizletilmesi,
                - Ağaçların budanması,
                - Çöp yerleri düzenlenmesi,
                - Parkların bakımının yapılması,
                - Kuruyan ağaçların yerlerine ve yeni alanlara ağaç dikimi,
                - Yeni park alanları yapımı için Belediyelerle görüşme,
                - Kazılmış olan yerlerin asfaltlanması için Belediyelerle görüşme,
6. Güvenlik hizmetinin etkinliğinin artırılması.
7. Üyelerle daha yakın temas imkanlarının araştırılması.
8. WEB sitesinin faal hale getirilmesi.
9. Üyelere daha sık bilgi verilmeye çalışılması.
10. 2015 yılında İşletme Kooperatifine ve Site yönetimine geçiş için gerekli hazırlıkların yapılması.
 
Bu hedeflerin tahmini hedefler olduğu, gelişen durumlara göre yıl içinde revize edilebileceği, bu faaliyetlerin üye aidatlarının aksaksız ödenmesi ve üye borçlarının tahsiline bağlı olduğu yönetim kurulunca açıklandı.
 
     2014 yılında tahmini bütçe uygulamasına esas olan harcama kalemleri konusunda ayrıntılı bilgi verildi. Yapılan görüşmeler sonucunda;
     2014 yılı tahmini bütçesinin kabulü ile fasıllar arasında aktarma yapma konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi,
     2014 yılı için 1 Temmuz 2014 tarihinde başlamak ve 12 ay (on iki ay) geçerli olmak üzere; aylık aidatın 400,00 TL, olarak ödenmesi,
     Aidatlarını zamanında ödemeyen üyelere uygulanacak gecikme cezasının geçen yıl olduğu gibi aylık % 3 olarak devamı,
     Aidatlarını tüm uyarılara rağmen süresinde ödemeyen üyeler hakkında hukuksal işlemlerin başlatılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi,
     Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulu asil üyelerinin hepsi için huzur hakkı olarak aylık net 250,00.-TL ödenmesi,
1 ret, 1 çekimser oyla oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesinde,
     Bu konu 3. Madde kapsamında ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Ayrıca;
     Kooperatifimiz ile Öngün A.Ş. arasında yargıya intikal eden hususlar haricinde kalan konular için kooperatife ek külfet getirmeyen bir sulh anlaşması yapma yetkisinin yönetim kuruluna verilmesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

Gündemin 8.  Maddesinde,
     Sitemizde oturanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Yaz sonunda oturum rakamının 45-50 ler civarında olacağı, evini, bahçesini ve evinin içini yaptıranların ise 75-80’li rakamlara ulaşacağı tahmin edilmektedir.
 
     Bu çerçevede, bütçeye evlerin bakım ve onarımları için herhangi bir kalem konulmaması ve üyelerin zaman içerisinde ve doğa şartlarından meydana gelen yıpranmaları kendi imkanları ile onarması kooperatif yönetiminden bu konuda bir talepte bulunulmaması konusunda oybirliği ile karar alınmıştır.
 
     Sayın üyelerimiz, bazı ev sahipleri kendi açılarından haklı olarak evlerindeki aksak gördükleri bakım ve onarım hususlarının yaptırılmasını yönetimden talep etmektedir. Ancak, 1996’da inşaatına başlanan kooperatifimiz 18 senelik bir geçmişe sahiptir. İmalatlarımızın birçoğunun üzerinden 10-15 sene geçmiştir. Evlerle ilgili en yeni imalat 4-5 sene önce tamamlanmıştır. Yapıldığı dönemde sağlam ve standartlara uygun olarak yapılan bu imalatlarda kullanım ve bakım yapılmadığı takdirde, zamanın çok yıpratıcı etkisi görülmektedir. Çatılarımız asgari on yıl önce yapılmıştır. Hala bazı üyelerimiz mermerlerini yaptırmamışlardır. Bu gibi durumlar ve iklim koşulları evlerin içerisindeki; parke, kapı, boya, pencere duvar, sıva gibi imalatlara zarar verebilmektedir. Dış mermerlerin yaptırılmaması veya balkonlarda kar birikmesi dış sıvaların çatlamasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Hepimizin bildiği gibi özellikle müstakil evlerde içinde otursanız dahi her yıl bakım gerektiren hususlar vardır.  Son 2-3 yıllık bütçelerde ve dolayısıyla aidatlarda bakım ve onarım diye bir ödenek bulunmamaktadır. İmalatlar tamamlandıktan sonra 4-5 senedir evlerine hiç el sürmemiş üyelerimiz mevcuttur. Yukarıdaki kararla,  Genel Kurulumuz evlerle ilgili hiçbir bakım ve onarım faaliyeti yapılmamasına karar vermiştir. Genel Kurulumuz bu tür onarım ve bakımların üyelerimizin kendileri tarafından yapılması yönünde iradesini kullanmıştır.
 
     Ayrıca, 15 Mayıs 2011 tarihinde yapılan Genel Kurul ile 23 Haziran 2013 tarihinde yapılan Genel Kurullarda birbirlerini teyit edici tarzda evlerin eğer varsa sadece eksiklerinin tamamlanması şartıyla mevcut durumlarıyla üyelere teslim edilmiş olmasının Genel Kurulca karara bağlanmış olduğunu da bir kez daha hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.
 
     Bunların dışında, bu gündem maddesinde verilen bir önerge çerçevesinde tüm üyelerimize eğer varsa borçlarının iki ay içerisinde bildirilmesi oybirliği ile kabul edilmiştir.
 
Gündemin 9. Maddesinde,
     Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerle ilgili verilen önergelerde;
     Konut Yapı Kooperatifi olarak faaliyet gösteren kooperatifimizin 2015 yılında İşletme Kooperatifine dönüştürülmesi ile site yönetimine geçilmesi ve site yönetim planı hazırlanarak tapuya şerh ettirilmesi yönünde gereken hazırlıkların yapılması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi oybirliği ile kabul edilmiştir
 
     Yönetim Kuruluna daha önce verilen yetkilerin aynen devamı ile elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon v.s. alt yapı ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi, gerektiğinde bankalardan kredi kullanılması, borç alınması, mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fek’i, kaynaklar arasında aktarma yapmak, gerekli görülen eskimiş demirbaşların satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı, site yönetim planının hazırlanması ve tapuya tescili ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek      kanunlarda sulh ibra konularında yönetim kuruluna yetki verilmesi oybirliği ile kabul edilmiştir.
 
          Kooperatif üstünde olan villaların üye kaydetme bedelinin asgari 400.000TL (dört yüz bin TL) olması konusu oybirliği ile kabul edilmiştir.
        
      Sayın üyelerimiz, sanırız artık hepimizin bu evleri kullanıp kullanmayacağımıza karar vererek gelecekle ilgili en doğru kararı vereceğimiz bir noktadayız. Bu çerçevede ya evlere gereken bakımlarını yaparak sağlam muhafaza etmeye çalışacağız ya da kullanmayacaksak daha fazla yıpranmadan devretme imkanlarını araştıracağız. Aksi taktirde sadece yatırım olsun diye bu evleri mevcut hali ile bekletmek her geçen gün yıpranmasına ve ciddi onarım gerektirmesine neden olmaktadır.
 
Saygıdeğer üyelerimiz,
     İşimizin ciddiyetinin ve zorluklarının farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz üyelerimizden geleceğinden eminiz. Genel Kurul toplantılarımızda yönetim kurulumuza karşı göstermiş olduğunuz anlayış ve güven, bizlerin çalışma azmini yükseltmiştir. Sağlık ve mutluluk dileklerimizle tüm üyelerimize saygılar sunarız.
 
 
YÖNETİM KURULU