loading

S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi

 
                                                                                                                      10.04.2023
 
Sayın Üyelerimiz,     
                                                                  
Kooperatifimizin 2022 Hesap Yılı olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Mart 2023 tarihinde yapılmıştır. Toplantının icrası ve alınan kararlara ilişkin açıklamalar aşağıdadır.
 
Gündemin 1.maddesi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizin ve 6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.
 
Gündemin 2.maddesi; Divan Başkanlığına üyelerimizden Sn. Mustafa Nejat Eşme,  Divan üyeliklerine ise Sn. Serkan Çelik ve Sn. Yücel Ünver oy birliği ile seçildi. Divan Heyetine Genel Kurul toplantı tutanaklarını imzalama yetkisi oy birliği ile verildi.
 
Gündemin 3. maddesi; 2022 Hesap Yılına ait faaliyet raporu, bilanço ve gelir gider farkı hesapları ile denetim kurulu raporları tüm üyelere daha önce yazılı olarak gönderilmiş olması nedeniyle bunların aynen okunmasına gerek olmadığı, ancak Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından raporlar hakkında özet bilgi sunulması konusunda verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.
2022 yılına ait Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir/Gider tabloları Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Fikret S. Tolungüç tarafından açıklandı. Önceki genel kurulda kabul edilmiş olan faaliyet planına göre son Genel kuruldan bugüne kadar Yönetim tarafından yapılmış olan faaliyetler ile bunların dışında kooperatifte yapılan diğer hususlar konularında bilgi verildi.
 
 Ayrıca 2022 yılına ait bütçenin uygulama durumu da kalem kalem ayrıntılı olarak izah edildi.
 
Denetim Kurulu raporu ise denetçi Av. Bülent Erdoğan tarafından izah edildi.
 
Gündemin 4. Maddesi; Yönetim ve Denetim Kurulu raporları ile 2022 hesap yılı bilanço ve gelir gider hesaplarının ayrı ayrı ibrasına geçildi;
2022 hesap yılı Yönetim Kurulu faaliyetleri oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi.  (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2022 hesap yılı Denetim raporu oya sunuldu, oy birliği ile ibra edildi. (Kurul üyeleri kendi ibralarında oy kullanmadılar) 2022 Hesap Yılı bilanço ve gelir gider tablosu oya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.
 
 
 
 
 
Gündemin 5. Maddesi;. Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimlerine geçildi.
 
Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin seçimi için verilen tek önergede 2 (iki) yıl süre ile görev yapmak üzere; aşağıda ismi yazılı kişiler oy birliği ile seçildi.
 
Yönetim Kurulu Asıl Üyeliklerine:       Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine
1- Fikret Salih Tolungüç                                       1- Kemal Köksal
2- Nihat Ali Özcan                                               2- Serkan Çelik
3- Emin Engin Atay                                             3- Haldun Yalçınkaya
 
Denetim Kurulu Asıl Üyeliklerine:                 Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine:
1- Cafer Oğuz                                                      1- Mustafa Nejat Eşme
2- Bülent Erdoğan                                               2- Orhan Şimşek
 
 
Gündemin 6. Maddesi; 2023 yılı tahmini bütçesi ile yapılacak faaliyetlerin görüşülmesine ve 2023 yılı aylık aidat bedellerinin belirlenmesinin görüşülmesine geçildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç tarafından 2023 dönemi için yıllık faaliyet planı açıklandı.
 
2023 YILI FAALİYET PLANLAMASI
 
1. Mümkün olan azami tasarrufa devam edilmesi,
2.Yolların asfalt onarımlarının yaptırılması,
3. Site Yönetimine geçiş çalışmalarına devam edilmesi, Bu konuda gerekirse dava açılması
4. Kuyu suyu hatları, motorları ve depoların işler vaziyette, faal olmasının sağlanması,
5. Çevre Bakımı ve Peyzajın Düzenlemesi,
6. Güvenlik Sisteminin sürekli olarak gözlenmesi ve daha da etkinleştirilmesi,
7. Üyelerin sık sık bilgilendirmeye devam edilmesi,
8 Üyelerimizin ortak mülkiyetinde bulunun tüm ortak alanların bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması,
8. Bölgemizdeki kamuya ait parklar dâhil, yeşil alanların asgari maliyetle, üyelerimize aidat dışında ek bir mali yük getirmemek kaydı ile bakım, onarım, geliştirme ve güzelleştirilmesinin yapılması,
9. Sosyal Tesis alanı ile bölgemizdeki diğer alanların geliştirilmesi.
 
Yapılacak faaliyetler ve harcamalar dikkate alınarak hazırlanmış olan 2023 yılı tahmini bütçesi genel kurula açıklandı.
 
Bütçe konusunda görüşler alındı. Söz alan üyelerden;
 
Erhan Boran, Murat Çoban, Erhan Tokatlı, Kadir Arıcı, Şinasi Çilden, Doğan Akyaz, Didem öztekin aidatların 1200 TL ile 1500 TL arasında olması konusunda çeşitli görüşler belirttiler.
 
 
 
 
Görüşmelerin sonunda; 2023 yılı için 1 Mayıs 2023 tarihinde başlamak üzere bir sonraki Genel Kurulda alınacak karara kadar ortaklardan hisse başına aylık aidatın 1.500 TL (Bin Beş yüz Türk Lirası) olması 4 red oyuna karşılık hazirunun geri kalanının kabul oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi.
 
 
Buna göre, sunulan faaliyet planı ve tahmini bütçenin onaylanması, ayrıca yönetim kuruluna bütçe kalemleri arasında kaynak aktarma yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Yanlışlıkların ve farklı algılamaların önüne geçmek için, kooperatif aidat ödemelerinin aidat hangi aya aitse o ayın 1nci günü ile son günü arasında yapılması, bu zaman diliminden sonra yapılacak ödemelerde gecikme cezası tahakkuk ettirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
Aidat ödeme yükümlülüğünü zamanında yerine getirmeyen ortaklara 01 Mayıs 2023 tarihinden başlamak üzere; 6098 Sayılı Borçlar Kanunu 120. maddesine uygun olarak aylık yasal faizin iki katı (% 2) oranında gecikme cezası uygulanması ve borçların tahsilinde aynı kanunun 100. Maddesi esaslarının uygulanması oy birliği ile kabul edildi.
 
Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulu Huzur hakları ödemelerinden, 2023 Mayıs ayından başlamak üzere Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerine aidat kadar aylık net 1500,00 TL (Bin Beş Yüz Türk Lirası) huzur hakkı ödenmesi bir red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Gündemin 7. maddesi gereği; Yönetim Kuruluna verilecek yetkilerin ve varsa diğer önergelerin görüşülmesine geçildi.
  4 Ada 1 Parsel, 6 Ada 2 parsel, 10 Ada 10 Parsel, 14 Ada 1 Parsel, 17 Ada 1 Parsel, 19 Ada 1 Parsel, 33 Ada 1 Parsel, 34 Ada 2-3 Parsel, 37 Ada 1 Parsel, 38 Ada 1 Parsel, 40 Ada 1 Parsel, 41 Ada 1 Parsel, 42 Ada 1 Parsel, 43 Ada 1 Parsel de yer alan gayrimenkuller ile  Kooperatifin üzerine kayıtlı bulunun ortak arazilerin 2022 Yılı ve devam eden yıllara ait emlak vergilerinin tek elden kooperatif tarafından bütçe kaynaklarından ödenmesi ile ilgili olarak Yönetim Kuruluna yetki verilmesi konusunda verilen önerge 1 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
Kooperatifimizde kayıtlı ve ruhsatlı kuyular vasıtası ile çıkarılmakta olan kuyu suyunun ASKİ hatlarının dışında ikinci bir su hattı ile üyelerimizin evlerine ulaştırıldığı, kuyu suyu hattından verilen suyun sadece yeşil alan sulama maksatlı olduğu, evlerde içme veya kullanma suyu veya havuz suyu maksatlı kullanıma hijyen açısından uygun olmadığı böyle bir kullanımdan doğacak tüm zararlardan kullanan üyelerin şahsen sorumlu olacağı, söz konusu su hattını ev içindeki su sistemine bağlayan üyelerimizin tesisatlarında oluşabilecek arızalara karşı da tüm tedbirlerini kendi sorumluluklarında sürekli olarak almak durumunda olduğu, uygun olmayan su kullanımlarına yönelik olarak gerekli tedbirleri almaya Yönetim Kurulu yetkili olduğu, tüm üyelerimizin bu esaslara göre hareket etmesi gerektiği 1 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
 
 
Site Yönetimine fiilen geçilmesi nedeniyle site adına, tüm maliklerin aynı zamanda kooperatif ortağı olması sebebiyle ayrıca maliklerden para toplanmasına gerek duyulmadan yapılacak işlerin masraflarının kooperatif gelirlerinden karşılanması, bunun için de kooperatif yönetimine, site yönetim hesabına para aktarma ve gerektiğinde alacaklarını temlik etme, ayrıca, Yönetim Kurulunun gerekli görmesi halinde Kooperatif aidatlarının toplanması için Site Yönetim hesabının kullanılması için gereken işlemlerin yapılması yetkisi verilmesi 1 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Kooperatifimizin henüz hukuki varlığını devam ettirdiği, evlerimizin mesken (konut) olarak inşa edildiği, iskân ve tapuların bu esasa göre alındığı, her ne kadar evlerinin tapuları üyelerimiz tarafından alınmış olsa da tapu sicil kütüğünde mesken olarak tescil edilmiş olan villaların mevcut mevzuat çerçevesinde ticari faaliyetler için kullanılması veya bu maksatla kiraya verilmesinin mümkün olmadığı, böyle bir uygulamaya Genel Kurul tarafından muvafakat edilmediği ve bu konunun takibinin üyeler adına Yönetim Kurulunca yapılması 1 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
  Yönetim Kuruluna; daha önce verilen yetkilerin aynen devamı ile, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon v.s. altyapı ve üst yapı konularında iş ve işlemler tesis edilmesi, gerektiğinde mevcut gayrimenkuller üzerinde ipotek tesisi ve fek’i, harcama kalemleri arasında aktarma yapmak, gerekli görülen eskimiş demirbaşların ve malzemelerin satımı, gerektiğinde yenilerinin alımı, Site Yönetimine geçiş çalışmalarının yürütülmesi, Site Yönetim Planı hazırlanması, Site Yönetim Planının tapuya tescili, Site yönetimine geçilebilmesi için gerekirse dava açılması ile kooperatif menfaatine olmak üzere mevcut ve doğabilecek konularda sulh ve ibra konularında yetki verilmesi konusunda verilen önerge 1 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi 2014 yılında üyelerine tapularını dağıtmıştır. Kooperatif üzerinde 3 adet gayrimenkul (Arsa) ile 11 adet ortak tapulu gayrimenkul (Arsa, bir adet bina) bulunmaktadır. 2015 tarihinde Site Yönetimi kurulmuş Site Yönetim Planı hazırlanarak 09/03/2016 tarihinde tescil için Etimesgut Tapu Müdürlüğüne gönderilmiştir. O tarihten sonra Etimesgut Tapu Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile çok sayıda yazışma ve görüşme yapılmıştır. Ancak kanundan kaynaklı nedenlerle Site yönetiminin tescili henüz mümkün olamamıştır. Yönetim Kurulu olarak bu yönde dava açmak da dahil son kalan birkaç yöntem üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, Kooperatifimizin Müflis Öngün Firması adına İflas İdaresi ile kapsamlı 5 tane olmak üzere toplam 9 adet davası devam etmektedir. Bu durum da dikkate alındığında Kooperatifimizin hukuken devamı bir zorunluluk olmaktadır.
 
Bu nedenlerle, Site Yönetimine geçinceye ve davalar sonuçlanıncaya kadar S.S. Yurtkent Ankara Villaları Konut Yapı Kooperatifi’nin hukuki varlığının devam ettirilmesine ve bu konularda gerekenlerin yapılması için Yönetim Kuruluna yetki verilmesi 1 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
 
 
 
Gündemin 8. maddesi gereği; hukuki konuların görüşülmesine geçildi.
Halen devam etmekte olan davalarımız hakkında Kooperatif Avukatı Yılmaz İÇÖZ bilgi verdi.
 
Eski yöneticilere ilişkin 20 yıldan fazla süredir devam eden Hukuki alacak ve ceza davalarının devam ettiğini,
 
İflas eden Öngün şirketi hakkında bu firmanın açtığı Kesin Hesap davasına karşın kooperatif adına açılmış olan Ayıplı İmalat davasının da halen devam ettiğini,
 
 
Öngün firmasından eski dönemden 2019 yılı sonuna kadar olan toplam 59.961,58 TL. aidat alacağının iflas masasınca reddedilmesine karşın Kooperatif adına açılan davada mahkemece bu alacağın sıra cetveline yazılmasına karar verildiğini,
 
Öngün firmasının 2020-2021 yıllarına ilişkin toplam 32.276,25 TL. aidat alacağının da İflas İdaresine bildirildiğini, bu alacağın da sıra cetveline alınmasının 07.03.2022 tarihli karar ile reddedildiğini, bunun içinde kooperatif adına açılan davada mahkemece bu alacağın da sıra cetveline yazılmasına karar verildiğini,
 
Bunlar dışında üyelik aidatı için takip yapılan toplam 1 üye olduğunu ve gereken hukuki işlemlerin bunlar için de sürdürüldüğünü açıkladı.
 
Gündemin 9. maddesi gereği; Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Salih Tolungüç;
 
Evlerini satacak olan üyelerimizin mutlaka Yönetime bilgi vererek gerekli işlemleri yapmasını aksi takdirde hukuki sorumluluklarının devam edeceği ve ileride problemlerle karşılaşabileceklerini,
 
Kooperatif Yönetim Merkezinin çeşitli toplantılar yapılabilecek bir sosyal tesis hüviyetine kavuştuğu üyelerimizin arzu ettikleri her zaman bu tesisten istifade edebileceklerini,
 
Özellikle yeni ev alan üyelerimizin evlerini yaparak taşınma arzusunda olmalarını görmekten mutlu olduklarını. Ancak inşaata başlamadan ve inşaat esnasında Yönetime danışmalarının ve teknik konularda bugüne kadar ki tecrübelerden istifade etmelerinin kendi menfaatlerine olacağını,
 
Çimenlerin günde bir defa sabah erken saatlerde sulanmasının doğru ve uygun olduğu, fazla sulanması durumunda bahçelerde mantar yapacağı, sulama miktarının da fıskiyelerin durumuna göre 5 – 8 dakikayı geçmemesi gerektiği,
 
Kuyu sularını mutlaka tasarruflu kullanmamız gerektiği, bu konuda hepimizin sorumluluk içinde hareket etmesinin önemli olduğunu aksi durumda ciddi su sıkıntısı çekebileceğimizi anlattı.
 
Başka görüşülecek bir husus kalmaması üzerine Divan başkanı tarafından genel kurul toplantısına son verildi. Tutanaklar toplantı mahallinde 4 nüsha olarak düzenlenip, ortaklara okutulup ve itiraz eden ortağın olmadığı görülerek tarafımızdan imza altına alındı. 19.03.2023
 
Sayın Üyelerimiz,
Ekonomik koşulların hepimizi olumsuz yönde etkilediğinin farkındayız. Ancak; 300 dönüme yakın arazi üzerinde, 228 ev, 60 dönüm yeşil alan, 15 dönüm çimen alanı, 8 km. yol, 8 adet su motoru, 10 km. den fazla su hattı, 200 tonluk bir adet su deposu, 6000 adedi yönetimimiz tarafından dikilmiş 10.000 in üzerinde ağaç, güvenlikler dahil 11 çalışanı olan ve yerleşim yerlerinin dışında olmanın yaratacağı sorunların farkında olarak Kooperatifimizi en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz.
 
Bu koşullar altında en önemli hedeflerimiz güvenlikte caydırıcılığı en yüksek seviyede tutabilmek, Üyelerimize bakımlı, temiz ve mümkün olduğunca çok yeşil alanlardan müteşekkil bir yaşam ortamı sağlayabilirken çıkan aksaklıklara anında müdahale ederek en kısa zamanda çözüm üretmek hususunda azami gayret göstermektir.
 
Her konuda olduğu gibi bu standartlara ulaşmak ve bu seviyeyi muhafaza etmek yoğun uğraş gerektirmektedir.  Bu faaliyetlerin tamamının kontrol, takip ve uğraşı gerektirdiğinin ve daha birçok zorlukları olduğunun farkındayız. Bu konuda en büyük yardım ve desteğin de her zaman olduğu gibi siz ortaklarımızdan geleceğine inanıyoruz.
 
Üyelerimize Kooperatifimizle ilgili başta mali konular olmak üzere arzu ettikleri her konuda çok daha ayrıntılı bilgiler vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha bildirmek isteriz. Bunun için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.
 
Tüm üyelerimize sağlık ve esenlikler dileriz.
 
Saygılarımızla.
 
YÖNETİM KURULU